Actie Caritas voor de Voedselbank

Net als voorgaande jaren willen de Caritas werkgroepen van Heiloo, Akersloot, Limmen en de Egmonden ( HALE ) weer een inzameling houden voor de voedselbank en wel op Witte Donderdag 18 april.

Wat houdt deze actie in?

Witte Donderdag staat in het teken van delen, wij willen u vragen iets van uw welvaart te delen met uw medemensen die het niet zo breed hebben. Wij weten dat veel inwoners gebruik maken van de voedselbank. Vaak hebben mensen het vooroordeel dat het de eigen schuld is van mensen dat zij naar de voedselbank moeten of dat het mensen zijn aan de onderkant van de samenleving. Maar dat beeld klopt niet. Oorzaken zijn bijv. plotseling ontslag, een scheiding. Of het gaat om mensen die in afwachting zijn van een uitkering, maar in de tussentijd met hun gezin wel moeten eten.

Wij vragen u iets van u zelf weg te geven, bijv. een pak koffie ,thee, rijst, pannenkoekmix, drinken, blikken/ potten groenten, tandpasta. Graag producten die lang houdbaar zijn.

Alles wat wij inzamelen, gaat naar de voedselbank in Beverwijk ( Akersloot en Limmen ) en Alkmaar ( Heiloo en de Egmonden ).

Wij vinden het zinvol om ook (klein)kinderen bij deze actie te betrekken, wij willen u vragen hen na te laten denken om ook iets te geven aan hun leeftijdsgenootjes. Wat zij en u misschien niet weten is dat het niet voor ieder kind gewoon is om met een ontbijt naar school te gaan of drie maaltijden per dag te gebruiken.

Ons jaarthema dit jaar luidt ‘leven in verbondenheid’. Voelt u zich aangesproken door dit thema, doe dan mee! Wij hopen dat wij net als vorig jaar weer vele dozen naar de voedselbank kunnen brengen!

Wij zien u graag op Witte Donderdag in de kerk met een gift voor uw medemens. Bent u niet in de gelegenheid om naar de kerk te gaan, dan kunt u in de Willibrorduskerk uw bijdragen nog afgeven tot en met Pasen!

Alvast bedankt voor uw gaven!

Uw bestuur van de Caritas

© 2019 H. Corneliuskerk Limmen. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl