ER WORDT WEER ‘GEKERKT’ IN DE CORNELIUSKERK Inzegening, protocol, registratie, zangkoor en koffie drinken

ER WORDT  WEER ‘GEKERKT’ IN DE CORNELIUSKERK

DE CORNELIUSKERK WORDT INGEZEGEND DOOR BISSCHOP JAN HENDRIKS
Zondagmorgen 20 september heeft bisschop Jan Hendriks de altaartafel in de Corneliuskerk ingezegend voor gebruik tijdens de weekenden. (Doordeweekse vieringen en uitvaarten – ook niet op zaterdag overdag – kunnen er nog niet plaatsvinden) Omdat we rond 16 september ook altijd het patroonfeest van de heilige Cornelius vieren, zal het schilderij over de legende van Cornelius dat door Tebbe Tebbens nageschilderd is, weer op zijn vertrouwde plek boven het Corneliusaltaar hangen. Tevens starten we 20 september het nieuwe seizoen 2020-2021 met het nieuwe jaarthema: “Het verhaal gaat… door”.
Vóór Kerst hopen we dat de belangrijkste bouwactiviteiten afgerond zijn en we ook doordeweeks weer de kerk kunnen gebruiken. Het grote her-inwijdingsfeest zal pas plaats vinden als we elkaar weer kunnen knuffelen. Tot die tijd mogen we in deze coronatijd op 1 1/2 meter afstand met 120 kerkgangers ‘kerken’. Men dient zich te houden aan de anderhalve meter regel, hygiëne – handen reinigen bij binnenkomst van de kerk, hoesten en niezen in ellenboog, gebruik van papieren zakdoekjes – en gezondheid – bij verkoudheidsklachten en/of verhoging thuis blijven – en zich van tevoren aanmelden om een viering bij te wonen. Ook is er een registratieplicht. Doordat de hoofdingang van de kerk nog niet gebruikt kan worden, is de ingang door de pastorie, zodat bij het wachten bij slecht weer iedereen droog staat. Zo is er een veilige looproute. De gemeente Castricum heeft ons een voorlopige gebruikersvergunning verleend. Bij aankomst wordt de bezoeker geregistreerd en indien nodig (rollator e.d.) naar de plaats begeleid. Daar is de vereiste 1,5 m afstand geregeld.

ZANGKOOR
De luchtventilatie in de Corneliuskerk maakt het mogelijk om met een klein zangkoor – afgescheiden en op zigzag formatie op afstand van elkaar en de aanwezigen – weer te zingen. Er mag jammer genoeg nog niet door de kerkgangers gezongen worden.

AANMELDING EN REGISTRATIE
Met diegenen die de afgelopen maanden ‘gekerkt’ hebben in ‘Heeren van Limmen’ zijn afspraken gemaakt. Diegenen die wekelijks komen (A-groep) melden zich af als ze een keer niet kunnen. En diegenen die zich aangemeld hebben dat ze zo nu en dan komen (B-groep) melden zich aan als ze een weekendviering mee willen maken. Deze kerkgangers zijn bij de parochie bekend en worden via de email of telefonisch op de hoogte gehouden. Zij staan ook geregistreerd.
Een ieder die zich niet aangemeld heeft of geregistreerd staat en bij een viering aanwezig wil zijn (zo ook de viering van 20 september) moet zich dus van te voren aanmelden. Dat kun je doen per email pastor@corneliuskerk-limmen.nl of schriftelijk (d.m.v. een briefje in de brievenbus van de pastorie met vermelding van adres en telefoonnummer) of op vrijdagmiddag bij de administratie van 14.00 uur tot 16.00 uur op de pastorie. Voorgangers, vrijwilligers, iedereen staat enthousiast in de start-blokken om weer te gaan “kerken” in de vertrouwde omgeving van het eigen gebouw.

KOFFIE DRINKEN IN ‘HEEREN VAN LIMMEN’
Meer dan twee jaar hebben we voor de weekendvieringen dankbaar gebruik mogen maken van de protestantse kerk aan de Zuidkerkenlaan (zaterdagavonden) en ‘Heeren van Limmen’ (zondagochtenden). Liturgie-vieren en ontmoeting horen bij elkaar. We zijn dan ook heel blij dat René en Marieke van Zilt ons de gelegenheid geven om na de zondagvieringen vanuit de Corneliuskerk over te steken om in ‘Heeren van Limmen koffie te kunnen drinken. Op 20 september natuurlijk met gebak! Dit alles natuurlijk met inachtneming van de horeca-corona-richtlijnen. Allemaal goed nieuws. Weer een grote stap vooruit voor Limmen en onze geloofsgemeenschap.

Liturgisch Beraad Corneliusparochie.