Mozes – Bron van Levend Water

Datum: 15 maart
Tijd: 00:00 - 00:00
Locatie: Willibrorduskerk, Heiloo

[ad_1]

Drie vrouwen in vertelvoorstelling rond Mozes

Drie vrouwen uit drie grote religieuze stromingen, met elk een eigen verhaal rond de figuur van Mozes. Eveline Masetti, Marion Rosenthal en Saida Franken vertellen elk een eigen, persoonlijk verhaal.

 

Masetti is als pastor werkzaam in Castricum en Haarlem. Ze studeerde aan de Vertel-academie in Utrecht en leerde daar Franken kennen, die werkzaam is als docent, kunstenaar en theatermaakster. Rosenthal is paranormaal genezer en bezig met rituelen om mensen met elkaar in verbinding te brengen.

 

Voor deze voorstelling laten ze zich inspireren door het verhaal van Mozes. Ofwel: door Mosjé, zoals hij binnen het jodendom wordt genoemd. Of Musa, zoals hij in de islam heet.

‘Het is spannend als niets vanzelfsprekend is en we vanuit onszelf verhalen vertellen’, zegt Rosenthal. ‘En daarbij combineren we het grote verhaal van Musa met onze eigen kleine verhalen’, vult Franken aan. ‘Door dat vanuit drie religies te doen, leggen we een bijzondere verbinding met elkaar’, zegt Masetti.

 

Het gaat om voor ieder herkenbare ervaringen: je waardevol of waardeloos voelen; leiding moeten geven maar niet goed weten wat je eigen plek is; de boodschap van het geloof brengen zonder zelf zekerheid te voelen over je eigen geloof. Ook Mozes – of Mosjé of Musa – worstelde met die vragen en twijfelde aan zichzelf en aan zijn eigen rol. ‘Je kunt inzicht krijgen in je eigen leven door het naast dat van een ander te plaatsen’, maar het is een smal koord waar je op staat, je dondert er zo weer vanaf.’

 

Wanneer: zondag 15 maart om 15.00 uur

Waar:          Willibrorduskerk, Westerweg 267 Heiloo

Bijdrage:    collecte bij de uitgang

[ad_2]

Source link

© 2019 H. Corneliuskerk Limmen. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl