Inspirerende regioviering in Jacobuskerk

Op zondag 10 maart, de eerste zondag van de Veertigdagentijd, kwamen we als parochies ‘Bron van Levend Water’ en ‘Cornelius’ bij elkaar in de Jacobus Major-kerk in Akersloot, om samen de eucharistie te vieren.

Aan het begin van deze Veertigdaagse voorbereidingstijd op Pasen, werd het hongerdoek, dat ons in deze tijd een leidraad zal zijn, geïntroduceerd.

Ook werd een start gemaakt met de Vastenactie. Dit jaar hebben de parochies van de H. Cornelius en Bron van Levend Water een eigen doel. In samenwerking met de stichting WOL uit Limmen is gekozen voor een project in Burkina Faso.

wasbaar maandverband

Meisjes in opleiding tot naaister maken zelf het wasbare maandverband

Onder de leus “Wasbaar maandverband vergroot het schoolsucces van meisjes in Burkina Faso” werd dit project gelanceerd in de Jacobuskerk in Akersloot. De kerken in Limmen, Akersloot, Heiloo en de Egmonden gaan hier de komende weken actie voor voeren. Doel: €14.000 bij elkaar brengen voor het bestrijden van schoolverzuim van meisjes tijdens hun menstruatieperiode. Vastenactie verhoogt het ingezamelde bedrag met 50%.

Zie ook MOV-HALE

© 2019 H. Corneliuskerk Limmen. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl