Kerststallen expositie en lezing van tv presentator Leo Fijen in de  St. Jacobus kerk Akersloot, 2023.

Voor de vierde keer organiseren we een kerststallen tentoonstelling. We mochten de afgelopen jaren veel mensen begroeten en we hebben veel enthousiaste reacties ontvangen. Dit jaar worden meer dan 250 kerststallen opgesteld. Stuk voor stuk mooie exemplaren en ze komen uit alle delen van de wereld.
We hebben weer de beschikking over de prachtige collectie kerststallen van mevr. Gerda de Jong, mevr. Gerda Tiebie uit Castricum en enkele andere parochianen.
De kerststallen die ingebracht zijn krijgen een mooie plek in onze kerk. Elk jaar haalt Gerda een deel van haar verzameling van zolder. Altijd verrassend welke mooie, bijzondere exemplaren tevoorschijn komen.
Een traditie is, dat de Jacobus kerk met Kerst sfeervol wordt versierd met bloemen en kerstgroen. Verder hangen er prachtige borduurwerken met het thema kerst, van Marianne Hogeterp aan de wanden van de kerk. Ook treft u een mooie collectie engelen aan, die het eigendom zijn van Hennie Verduin.

We hebben ook aan de kinderen gedacht, en voor hen hebben we een eigen plek in de kerk waar hun knutsels en creatieve bouwwerken tentoongesteld zijn.
Kortom de moeite waard om de Jacobuskerk te bezoeken.

U bent van harte welkom in de Jacobus kerk, ingang Julianaweg Akersloot.
Geopend van 20 dec. tm 1 jan. Elke dag van 14.00 tot 16.30 uur.
1e en 2e Kerstdag, Nieuwjaarsdag, van 11.30 tot 16.30 uur. Toegang is gratis!

Koffie, thee en limonade staan klaar.


VRIJDAG 22 december 13.30 uur LEZING in de Jacobuskerk
van tv presentator en journalist / historicus LEO FIJEN.

Hij zal o.a. vertellen over de betekenis van Jozef en Maria voor onze tijd en de relevantie van de herders en de wijzen voor ons leven, de boodschap van de engel en de ster in ons bestaan en de centrale rol van de kribbe en het kindje Jezus in ons geloof. Hij zal dat illustreren met concrete verhalen die iedereen zullen aanspreken.

U bent van harte uitgenodigd om deze lezing bij te wonen

De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

 

 

 

© 2019 H. Corneliuskerk Limmen. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl