Lopend Vuurtje

‘Dat gaat als een lopend vuurtje’ zeggen we wel eens als er een bericht rondgaat, of een roddel, want die gaan vaak sneller.
‘Dat gaat als een lopend vuurtje’ dat kan je ook zeggen over hoe het verhaal van Jezus Christus de hele wereld is rondgegaan.  Om dit te gedenken wordt er tussen Hemelvaart (26 mei) en Pinksteren (5 juni) een soort gebedsestafette gehouden in de regio geïnspireerd door de aloude pinksternoveen. Elke dag komen we in één van de zes kerken om 19:00 uur bij elkaar voor een korte gebedsdienst ter voorbereiding op het Pinksterfeest, het geboortefeest van de kerk. Elke avond steken we één kaars meer aan op de 7-armige kandelaar, zodat met Pinksteren de volheid van het licht in ons midden brandt en wij als het ware het licht van Pasen zelf uitstralen.

Hieronder vindt u de data en de locaties.

• Vrijdag 27 mei 19:00 uur Steunpunt Adelbertuskerk, Egmond-Binnen
  • Maandag 30 mei 19:00 uur Corneliuskerk, Limmen