Meld je aan voor de Eerste Communie of Vormsel voor 2024

Eerste H. Communie 2024

Het is nog wat vroeg maar heeft u al nagedacht over de eerste heilige Communie? De voorbereiding is bedoeld voor kinderen tussen de 7 en 9 jaar, maar iets ouder kan natuurlijk ook. Behalve de eerste kennismakingsavond en de speurtocht op de daaropvolgende zondag, duurt de voorbereiding 6 avonden. Wilt u alvast meer informatie, of wilt u zich al aanmelden, mail dan naar pastor Mike of stuur een appje naar:

pastor@corneliuskerk-limmen.nl
06 39142565Voorbereiding op het H. Vormsel

Voor jonge parochianen van 12+ tot 14 jaar

Voor de toekomst van een kind en vooral voor een jongvolwassene is een goede basis belangrijk. Een liefdevolle omgeving binnen een gezin, of binnen een andere samenlevingsvorm, kan zo een goede basis zijn. Een prettige school draagt hier natuurlijk ook aan bij! Wanneer kinderen de hun o zo vertrouwde basisschool hebben verlaten, dan zit de eerste etappe van hun leven er op. Zij voelen zich dan vrijer dan voorheen. Zij zullen, naarmate zij ouder worden, meer op stap gaan. Zij beginnen al een beetje uit te vliegen. Zij gaan (nog meer) sporten, dansen, naar de disco, naar hun vrienden en vriendinnen (heel belangrijk!) en op zaterdag hebben de meesten wel een baantje bij de plaatselijke supermarkt. Ofschoon de jongeren al een heel eind op weg zijn, zijn zij nog niet klaar voor het grote leven. Zij moeten nog heel wat keuzes maken, hun intellect vormen, kunnen incasseren, leren doorzetten en wijsheid op doen. Het is ook belangrijk om tijdens het voorbereidingsproject juist in te gaan op actuele onderwerpen die bij de aanstaande vormelingen zelf spelen. Dit leerpakket is niet alleen te vinden in het dagelijkse leven. Het is vooral ook te vinden bij de heilige Geest. De Geest van God is bereid hen gaven te schenken zoals: verstand, wijsheid, sterkte, trouw, zelfdiscipline. Door het Vormsel worden deze gaven in extra mate aan de jongeren aangereikt. Het sacrament van het Vormsel is een geschenk, een toerusting voor het verdere leven. We mogen niet onderschatten hoe kostbaar dit is! Als u uw kind iets goeds mee wilt geven, dan mag het Vormsel zeker niet ontbreken!

We bieden vanuit de kerkelijke regio een leuk voorbereidingstraject aan, waarbinnen de aanstaande vormelingen elkaar kunnen ontmoeten. Er zal gesproken gaan worden over belangrijke levensvragen en er zal een heel leuk en mooi programma worden aangeboden!

Het project is bestemd voor jongeren tussen 12 en 14 jaar. Het zal beginnen in het voorjaar van 2024 op één of twee plaatsen in de regio. Dit is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. De verwachting is dat het H. Vormsel aan degenen die dit willen, zal worden toegediend in juni 2024.

U kunt uw dochter of zoon opgeven (naam, adres, telefoonnummer) via emailadres:

igno.osterhaus1947@gmail.com of via:  pastor@corneliuskerk-limmen.nl

© 2019 H. Corneliuskerk Limmen. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl