Pastoraal Woord

Door de Lens

Het gaat gebeuren…

Zondag is het zover: pastor Johan Olling neemt afscheid. Ik kan me maar moeilijk een voorstelling maken van hoe pijnlijk en ingewikkeld het moet zijn geweest om na zo’n lange tijd als pastor maar 50 mensen te uitnodigen voor je afscheid. Je hebt met zoveel mensen de scharniermomenten van hun even gedeeld: gedoopt, getrouwd, begraven. Je hebt met mensen gevierd, gerouwd; je hebt troost gegeven, hulp geboden en noem het maar op. 50 mensen, die ontmoet je soms lijkt wel in één week!

Maar als de Corona-maatregelen het toestaan openen we in het voorjaar eindelijk officieel de kerk, en dat wordt een feest dat voor heel Limmen wordt gehouden. Ook dan is er de mogelijkheid om afscheid van Johan te nemen. Want iemand die zo’n lange tijd, zoveel  voor de Limmergemeenschap betekend heeft, daar kunnen we niet aan voorbij gaan. Stiekem hoop ik dat hij iets van een lintje, of een onderscheiding krijgt. En aan wie Johan kent (iedereen?) hoef ik niet uit te leggen waarom.

Langs deze weg wil ik Johan nogmaals een heel fijne, gezonde en gelukkige tijd wensen de komende jaren. En natuurlijk de hoop uitspreken dat, als hij eenmaal is “losgeweekt”, hij hier weer actief als parochiaan, vrijwilliger of in welke vorm dan ook rond zal lopen.

Pastor Mike.