DEKEN FRANKLIN BRIGITHA NIEUWE ADMINISTRATOR VAN DE CORNELIUSPAROCHIE. KENNIS MAKEN OP ZONDAG 19 SEPTEMBER

Nieuws van de parochieraad

Zoals bij u bekend is de bestuurlijks situatie sinds september 2020 veranderd en is er een interim-bestuur benoemd met als voorzitter Mgr. Bart Putter. Nu Johan nog even mag aanblijven als pastor en de bestuurlijke situatie ook nog van kracht blijft, heeft het bisdom deken Franklin Brigitha aangesteld als administrator en opvolger van Bart Putter.
Inmiddels hebben wij als parochieraad kennis gemaakt met Franklin. Franklin  komt uit Curaçao, waar hij in de verpleging werkte. Na zijn priesteropleiding hier in Nederland is hij actief geweest in Amsterdam en Den Helder. In 2013 kwam hij naar Alkmaar, waar hij pastoor is van de samenwerkende kerken van Alkmaar, Zuid-Schermer, Bergen, Schoorl en Oudorp. Franklin heeft aangegeven dat hij na de zomer graag een keer wil voorgaan in de Corneliuskerk.
Deze situatie is van tijdelijke aard, totdat er meer duidelijkheid is over de opvolging van Johan en de bestuurlijke situatie van de parochieraad.
Naast administrator van onze kerk zal Franklin ook pastoor worden van de Bron van Levend Water, waar pastor Paul Bindels zijn functie als pastoor heeft neergelegd om met meer rust in te kunnen groeien in het priesterschap en in de pastorale zaken die daarbij horen.
Vanaf deze plaats willen wij Bart van harte bedanken voor de zeer fijne samenwerking en Franklin heel veel succes wensen met zijn nieuwe functie.

Op zondag 19 september – tijdens de Startzondag en Corneliusfeest – zal deken Franklin Brigitha voorgaan in de eucharistieviering. Ook op 8 oktober en 10 oktober gaat hij voor tijdens de Vormsel- en Eerste communieviering.

Namens de parochieraad,
Gerardine Vahl-Res