Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 12

Nieuws uit de Kerkstraat

De een is de ander niet……
Elke week of een keer in de twee weken kunt u onze stukjes lezen in de nieuwsbrief, in uw mail of op Facebook. Wij schrijven ze omdat we dit leuk vinden en om met u het wel en wee van onze parochie te delen. Het ene stukje is het andere niet, de ene schrijfster is de andere niet. De ene week is de ander niet maar ook de ene dag is de ander niet. En dat maakt nu juist dat ons werk zo leuk is. Zo ontvingen we vorige week zomaar opeens reacties op onze stukjes. Een paar wil ik u niet onthouden, gewoon omdat ze zo bijzonder zijn…..
Elke week komt er een dame in de Kerkstraat, zij loopt doelgericht naar de statafel waar de nieuwsbrieven op staan en pakt uit de standaard een brief. Vlug werpt ze een blik op de onderste regel, daar waar de naam van de schrijfster vermeld staat. De brief wordt zorgvuldig opgeborgen en als zij langs kantoor loopt krijg ik een brede glimlach en een grote zwaai. Pas een paar maanden geleden, tijdens de verjaardag van pastor Helsloot, zijn we van elkaar te weten gekomen wat onze namen zijn. Thuis zal ze de brief doorlezen, echter de afgelopen week zie ik haar niet naar de  buitendeur lopen maar zie ik haar opeens voor het open raam van het kantoor staan. “goedemorgen Astrid” hoor ik haar zeggen. Ik sta op en begroet haar en dan zegt zij tot mijn verrassing dat ze even wil praten over het stukje dat ik een paar weken geleden geschreven heb. Het stukje dat ging over de koffie, misschien dat u het nog weet. Ze had er van genoten en omdat ze het zo mooi vind dat er zoveel koffie uitgeschonken wordt, wilde zij daar een bijdrage aan leveren. Zij wilde weten wat voor koffie wíj drinken en nadat ik haar dat had verteld verliet zij de Kerkstraat. Groot is onze verbazing als een paar minuten later deze dame weer aan het loket staat met een paar pakken koffie. Nou hoe leuk en bijzonder is dat? Uiteraard hebben we haar hartelijk bedankt, de koffie smaakt zoals gewoonlijk weer heerlijk en wie weet schuift deze dame binnenkort ook aan om een kop koffie met ons te drinken. Ik hoop dat ik nog vaak naar deze dame mag zwaaien en ik vind het leuk te weten dat zij de stukjes die wij schrijven zo graag leest.
Dan nog een bijzonder verhaal dat mij in dezelfde week ter ore kwam: een dame die te horen had gekregen dat zij niet meer beter zou worden kon tot het laatst aan toe aangeven dat zij de nieuwsbrief wilde ontvangen. Een dierbare van haar bracht de nieuwsbrief bij haar langs. Zij wilde zo graag  op de hoogte blijven van wat er in onze locatie gebeurde maar vooral wilde zij de stukjes lezen die op de achterkant van de nieuwsbrief staan. Tot het laatst aan toe heeft zij onze brieven kunnen lezen en daar van genoten. Zo ziek zijn maar dan nog wel dat ene lezen wat speciaal voor haar was. Zulke verhalen zijn bijzonder en ik koester ze.
Wat wij doen met onze verhalen doet een ander weer met schilderijen. Een paar maanden heb ik kunnen genieten van de kunstwerken van Marga Jelles echter als ik terugkom van vakantie zullen ze er niet meer hangen. Ik weet dat dat Marga onlangs delen van kazuifels heeft meegekregen en ongetwijfeld gaat het haar lukken om hiervan weer de mooiste kunstwerken te maken. Wij zijn blij dat een deel van de kazuifels een goede bestemming heeft gekregen, bij ons ruimt het op en een ander wordt er weer gelukkig van.
Zo stonden in diezelfde week ook twee heren van Dorcas voor de deur, zij kwamen tafelbiljarts en tafeltennistafels ophalen. Deze attributen stonden al jaren bij ons opgeslagen en er werd niets meer mee gedaan. De heren konden mij vertellen dat deze artikelen erg gewild zijn en dat ze vast en zeker een goede bestemming krijgen. Zo doen we met zijn allen toch veel goede dingen met en voor elkaar. Laten we zo de wereld om ons heen (je moet ergens beginnen) mooi en goed houden.

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet Astrid Wiebering-Vlaar

Vieringen

 • Donderdag 21 maart– 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 22 maart – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 24 maart – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering met Dames- en Herenkoor
  Voorganger: H. Hudepohl

  Gebedsintenties:
  Johannes Hendrikus Hageman, Pierre Bussem, In liefdevolle gedachten: Peter Greijer, In dankbare herinnering: Aad Fraase Storm en zoon Frank, Overleden familie Lammers, In dierbare herinnering: Jan Ridderikhof, In dierbare herinnering: Anna Velseboer-Willems en Martinus Velseboer, Annie van Westerop

Agenda

 • maandag 18 maart
  20.00 uur: Leesgroep ‘Kosmos’ o.l.v. pastor Bill van Schie, Ontmoetingsruimte

Extra Nieuws

THE MISSIONARY SCHOOL

The Missionary School is een traject met twee jaar van vorming en missie, voor jongeren vanaf 18 jaar uit ons bisdom, die willen groeien in geloof en handvatten willen krijgen om ook daadwerkelijk iets te kunnen betekenen in onze kerk. Het doel is om hun enthousiasme voor het R.K. geloof te activeren en te verdiepen en tegelijkertijd deze jongeren competent te maken om er iets mee te doen. Het doel is niet om de jongeren op te leiden als theologen. We willen jongeren vormen met een Katholieke levensstijl die weten wat organiseren, pionieren en ‘Missionair zijn’ is.

Informatieavond
In september gaat The Missionary School van start en dat doen we niet alleen. Samen met jou willen we op weg gaan en ontdekken wat voor bijdrage The Missionary School in ons bisdom kan doen en misschien nog wel belangrijker, wat The Missionary School in jouw leven kan betekenen.
Op 21 maart in de Sint Bavo Kathedraal in Haarlem is er een informatieavond over The Missionary School. Tijdens die avond wordt uitgelegd wat je allemaal te wachten staat als je in september  begint aan het trainingsjaar. De thema’s van de weekenden worden voor het eerst gepresenteerd en er is ruimte genoeg om vragen te stellen. Ook hoor je wat we van jou verwachten. Afsluitend is er een kleine borrel om nog even gezellig na te kletsen.
Waar: De Sint Bavo Kathedraal in Haarlem, Leidsevaart 146, 2014 HE.
Tijd:    19:30-21:00 uur
Voor meer informatie klik: The Missionairy School

© 2019 H. Corneliuskerk Limmen. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl