Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 15

Nieuws uit de Kerkstraat

Ondanks een aantal afmeldingen zitten we vanavond toch weer met zijn achten rond de grote tafel in de vergaderzaal. Onder het toeziend oog van Willibrordus, die zijn water-wonder verricht, zijn we bij elkaar voor één van de gezelligste vergaderingen: het Beraad Gemeenschapsopbouw. Koffie en thee zijn ingeschonken en Pastor Helsloot heet ons welkom. Traditiegetrouw heeft iemand een overweging voorbereid. Fien leest een gedicht over Maria als moeder, geschreven door Toon Hermans. Een dag na het feest van Maria Boodschap en midden in de Boekenweek met het thema ‘De moeder de vrouw’ een goede keuze!
Aan de hand van het verslag van de vorige vergadering in oktober, starten we een rondgang langs alle werkgroepen. De meeste groepen zijn vertegenwoordigd en er is altijd wel iemand op de hoogte van het wel en wee in de overige groepen, zoals het Drukwerkcentrum. Daar is het echte ‘drukkersvak’ verdwenen: boekjes komen kant en klaar uit de machine rollen, de opdracht wordt via een computer op de eerste verdieping gegeven. Het is voor de drukker dus een kwestie van boekjes opvangen en papier bijvullen. Grotere oplages, zoals het parochieblad, worden besteld bij een drukkerij in Alblasserdam.
De drukmachine kan echter slechts uiterst langzaam losse vellen dubbelvouwen. Dat bleek toen er 2 keer 3000 A4-tjes gevouwen moesten worden voor de actie Kerkbalans. Dat bleek met de machine dagen te gaan duren. Besloten werd om het dan maar met de hand te doen. Jan vertelt hoe hij thuis stapels vouwwerk heeft gedaan, vaak samen met zijn vrouw. Ook het Dameskoor werd een ochtend ingeschakeld. Gelukkig heeft de Locatieraad nu voor een oplossing gezorgd: er is een aparte vouwmachine aangeschaft.
Complimenten zijn er voor het kerkhof en voor de schitterende aanlichting op de avond van Allerzielen. De Klussenclub heeft in de garage planken gemaakt om de glazen potjes veilig te bewaren voor het volgend jaar. De Tuinfluiters die op maandag en donderdag werken rond de kerk en op het kerkhof, kunnen nog wel wat extra hulp gebruiken, vooral op de donderdagmiddag.
Het schoonhouden van de kerk en het Willibrordushuis is een flinke klus die nog steeds door vrijwilligers wordt gedaan. Het gaat allemaal nog goed, maar eigenlijk kan er niemand gemist worden. Voor de vakantietijd is er daarom extra hulp nodig. Pastor Helsloot stelt voor om een oproep te doen via de WeekCommunicatie. Voor de bloemendames en -heer staat er weer heel wat op het programma rond de Goede Week en Pasen. Maar de voorbereidingen zijn al gestart en ook de 600 palmtakjes zijn besteld bij onze plaatselijke hofleverancier. Ook Ria is positief. Wonderwel lukt het nog steeds om alle parochianen zeven keer per jaar een parochieblad te bezorgen. Er zijn bezorgers die wel drie wijken lopen, maar ze doen het met plezier, zeker nu de mooie tijd er weer aankomt.
Dan komt het gesprek nogmaals op het kerkhof. Eén van de aanwezigen vertelt dat zij en haar man nu vaak een tijdje op het bankje bij de grote kei gaan zitten. Op die kei zijn glazen vlindertjes aangebracht. Ze dragen de namen van levenloos geboren kinderen. Op één van de vlinders staat de naam van hun zoontje. Zo is er eindelijk na zoveel jaar een plek om hem te gedenken. Inmiddels is hij ook aangegeven bij de burgerlijke stand en bijgeschreven in hun trouwboekje als lid van het gezin, bij zijn naam erkend en gekend.
Marieke Hoetjes

Vieringen

 • Donderdag 11 april– 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 12 april – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 14 april – PASSIE- OF PALMZONDAG

  09.15 uur
  Eucharistieviering met Dames- en Herenkoor, Palmwijding
  Voorganger: H. Helsloot

  Gebedsintenties:
  Jopie en Tineke Ligthart, Johannes Hendrikus Hageman, In liefdevolle gedachten: Peter Greijer,
  In dierbare herinnering: Aad Fraase Storm en zoon Frank


  11.00 uur

  Familieviering met WiKiKo/WiJoKo
  Voorganger: H. Helsloot

  Gebedsintenties:
  Jopie en Tineke Ligthart, Johannes Hendrikus Hageman, In liefdevolle gedachten: Peter Greijer, Uit dankbaarheid voor overleden ouders Joop van Westerop en Tiny van Westerop-Wever

Agenda

 • Dinsdag 9 april
  11.00 uur: Stuurgroep Egmonden
  14.30 uur: Werkgroep Ziekentriduum
  19.00 uur: Vergadering Parochiebestuur met Locatieraad Willibrordus
 • Woensdag 10 april
  12.45 uur: Broodmaaltijd Eerste Communie
 • Donderdag 11 april
  13.30 uur: Pastores team Akersloot
  20.00 uur: Tweede ouderavond Eerste Communie

Extra Nieuws

Wie Wil Helpen?

Wekelijks komt de werkgroep Huiswerk naar het Willibrordushuis om de Ontmoetingsruimte,
de Kerkstraat en de toiletgroep te reinigen.
De groep, onder leiding van Jan en Christine Rood,
heeft naast hen één vaste en vijf  parttime hulpen.
In de periode van 8 juni tot 21 juli gaan Jan en Christine op vakantie.
Wie zou bereid zijn om in die periode bij te springen?
Voor inlichtingen: Familie Rood, 5335297

© 2019 H. Corneliuskerk Limmen. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl