Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 4

Nieuws uit de Kerkstraat

De Willibrorduskerk luidt op zaterdag 19 januari om 13.00 uur haar klokken.  Zo luiden wij letterlijk de actieperiode van Kerkbalans in, een actie om binnen onze kerk een financiële bijdrage op te halen. Dankzij Actie Kerkbalans kunnen wij functioneren en kunnen wij onze maatschappelijke functie blijven vervullen.

Kerkbalans is een landelijke campagne en initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oud-Katholieke Kerk. Met meer dan 2000 deelnemende kerken is het de grootste fondsenwervende actie in Nederland. Parochies en gemeenten krijgen geen subsidie en hebben daarom een financiële bijdrage nodig van hun leden om te kunnen bestaan. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. De actieperiode loopt van 19 januari tot en met 2 februari 2019 maar voor ons loopt de Kerkbalans eigenlijk het hele jaar door.
Net als vorig jaar zijn wij weer ontzettend blij met onze actieve groep vrijwilligers. Vanaf september zijn we al bezig alle spullen op orde te brengen want in deze maand ontvangen we een mail van actie Kerkbalans: we kunnen weer shoppen en we worden overspoeld met tips. Voor ons zijn de belangrijkste vragen: Wat bestellen we voor aankomende kerkbalans? Zijn het alleen de enveloppen of bestellen we folders en posters? Ontwerpen we zelf een folder of volstaan we met de algemene folder? Als we in alle enveloppen een folder doen, wordt deze dan gelezen of belandt deze ongelezen bij het oud papier? Allemaal vragen waar over nagedacht moet worden en net als voorgaande jaren hebben we besloten om alleen een stapel folders in de Kerkstraat neer te leggen en degene die echt geïnteresseerd is kan deze dan meenemen.
Als de bestelling goed en wel de deur uit is komt de volgende vraag: Astrid is de brief al klaar voor de Kerkbalans? Aangezien we sinds een paar jaar een nieuwe drukmachine hebben en dit weliswaar een prima machine is, gaat het wel een stuk langzamer en met een grote hoeveelheid drukwerk is hij een aardige tijd bezig. Daarom is het van groot belang om op tijd te beginnen. Ondergetekende seint de penningmeester in voor het opstellen van de brief, de automatische incassoformulieren moeten weer nagekeken en aangepast worden, de ledenadministrateur moet ingeschakeld worden om een lijst uit te draaien van alle hoofden van de gezinnen in Heiloo, want ook dit jaar sturen we elke hoofd van onze ingeschreven parochianen een brief. Wij menen dat we hier goed aan doen.
In december komt de bestelling binnen en kan de ledenadministrateur de stickers gaan uitdraaien die op de enveloppen geplakt worden. Ook worden in december de brieven en de incassoformulieren uitgedraaid en waar we zeer voortvarend begonnen (we hadden uitgevonden dat de machine een A4 kan vouwen, hoe makkelijk..) kwamen we bedrogen uit. De drukker had berekend dat als we in dit tempo door zouden gaan, dat we dan weken bezig zouden zijn……en dat kan niet de bedoeling zijn. Besloten werd om de brief als A4 uit de machine te laten komen en dat we een paar mensen zouden vragen om alle brieven te vouwen. Maar ook dat was makkelijker gezegd dan gedaan want een vrijwilliger had uitgerekend dat als je in een minuut drie brieven vouwt, dat je dan 22,5 uur nodig hebt om 4500 brieven te vouwen! Tja dat is een opzienbarende klus. Dus op een maandag morgen ging er een mail uit met de vraag wie wilde helpen met vouwen en zie daar…. een uur later zat de tafel in de Kerkstraat vol met mensen die een stapel brieven heeft weggevouwen, de dames van het dameskoor hebben ook een paar uurtjes gevouwen en zo maken vele handen licht werk.
En dan is er de maandag van het insteken, wederom komt een groep mensen bij elkaar om al die dubbelgevouwen brieven in de enveloppen te steken, wijken worden bij elkaar gelegd en in kratten gestopt. Deze kratten worden op de banken in de Kerkstraat gezet en een dag later worden ze opgehaald door de chauffeurs en zij zorgen er weer voor dat de pakketjes bij de lopers terecht komen. Zo zullen in de week van 15 januari tot 20 januari weer een kleine honderd lopers in de straten van Heiloo te zien zijn voor het verspreiden van de Kerkbalans brieven. Al met al een hele klus waar het o zo nodig is dat het goed gecoördineerd wordt. En ook dit jaar hebben we samen weer de klus geklaard, laten we hopen dat we ook dit jaar ons weer met elkaar verbonden voelen, dat we u weer welkom mogen heten in ons gebouw, dat u eens langskomt om de expositie van Marga Jelles te bezichtigen, dat we weer vele kopjes koffie mogen uitschenken. Kortom wees en voel u welkom!

Voor nu wens ik u een fijne week, Hartelijke groet, Astrid Wiebering-Vlaar

Vieringen

 • Donderdag 24 januari – 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 25 januari – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 27 januari – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering met De Brug
  Voorganger: H. Hudepohl

  Gebedsintenties:
  Johannes Hendrikus Hageman, Levende en overleden familie Kuijpers, Pieter Jonker en Aafje Jonker-Wever, Henny van Broeckhuijsen van den Brande, Uit dankbaarheid voor overleden ouders Joop van Westerop en Tiny van Westerop-Wever, In dierbare herinnering: Co Smit

Agenda

 • Dinsdag 22 januari
  09.00 uur: Parochiecoördinatoren Overleg
  20.00 uur: Renaissance in Venetië, lezing door Cees Tromp in de Ontmoetingsruimte
 • Woensdag 23 januari
  19.30 uur: MOV-HALE te Limmen
 • Donderdag 24 januari
  13.30 uur: Pastores Team

 

© 2019 H. Corneliuskerk Limmen. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl