Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 7

Nieuws uit de Kerkstraat

Van huis uit de kachel bedienen
Ja, het wordt tegenwoordig al mooier: de kachel van de kerk bedienen van huis uit. Het lijkt mooi maar er zijn heel wat hoofdbrekens aan voorafgegaan. Gelukkig hebben we daar hele deskundige mensen voor die het voortraject terdege bestudeerd hebben. Ondergetekende heeft alleen de uitleg gekregen hoe de app te bedienen. Een app op mijn mobiel moet er voor zorgen dat ik van huis uit alle handelingen kan doen die nodig zijn om het gebouw te verwarmen. Eerst was daar wel even de nodige zorg want het is wel een handeling die weer in mijn systeem toegepast moet worden.
Maar gelukkig houden we elkaar op de werkvloer scherp en denkt iedereen mee. Als er door de weeks niets aan de hand is dan zijn de, van te voren, ingestelde instellingen afdoende. De extra handelingen zijn pas aan de orde als er afgeweken wordt van het weekschema en dat is bijvoorbeeld als er een uitvaartdienst plaatsvindt. Dan moeten we alert zijn, want dan moet een dag van te voren een extra handeling uitgevoerd worden, in plaats van de “gewone” dag moet ik via de app een vrije dag instellen. Dit houdt in dat de kachel het schema van de zondag gaat volgen, mits de uitvaartdienst in de ochtend plaatsvindt. Maar als er een uitvaartdienst in de middag plaats vindt dan moet ik weer een andere instelling toepassen namelijk die van ‘speciale dag’, dat betekent dan weer dat de kachel doorstookt naar de middag. Snapt u het allemaal nog?
Wij moesten ook even wennen maar nu we al een paar weken van de app gebruik maken is het tamelijk eenvoudig en is het een klusje van niets. Maar zoals gezegd: we moeten er wel met zijn allen om denken. En ook al lijkt het eenvoudig toch hebben we onze gebouwbeheerder Patrick af en toe heel hard nodig. Want we hadden met onze instellingen nog geen vorst meegemaakt en daar was zondag 20 januari sprake van. ’s Ochtends keek ik op mijn mobiel en zag in de app dat het nog maar 14 graden was in de kerk ondanks dat de kachel de hele nacht aan het werk was geweest. Dat was wel even schrikken maar gelukkig had Patrick ook gekeken en hij is ’s morgens vroeg onmiddellijk naar de kerk gereden om te checken of de temperatuur, aangegeven op de app, wel klopte. Bij binnenkomst viel op dat de gevoelstemperatuur warmer was dan de aangegeven temperatuur. Dat stelde hem wel enigszins gerust. Waarschijnlijk hangt de sensor die de temperatuur meet toch niet helemaal op de goede plek. Dit zal Patrick nog overleggen met de loodgieter uit Heiloo die alles heeft aangesloten.
Wij hebben er alle vertrouwen in dat ook dit weer goedkomt. We zijn maar wat blij met de mensen die zo met ons meedenken, en een heel schema hebben uitgevogeld van de tijdsblokken wanneer de kerk, die in meerdere blokken is opgedeeld, verwarmd moet worden, de Dagkapel, de Ontmoetingsruimte, het Stiltecentrum dat ook weer een andere warmte nodig heeft, want dit Stiltecentrum is elke dag open en regelmatig komen mensen binnen om een kaarsje op te steken. Heel fijn is het als het dan toch een beetje aangenaam warm is. Om al deze zones in te stellen was een hele zoektocht, maar we denken dat het nu toch vrij aardig geregeld is.
Ik ben blij te weten dat ik Patrick ten alle tijden mag bellen of appen voor het geval ik tegen een probleem oploop, want het voelt toch een beetje als een verantwoording maar ook als een uitdaging voor mezelf. Een verantwoording omdat ik een van de personen ben die er om moet denken dat de kerk warm is, een uitdaging omdat ik toch weer iets extra’s onder de knie heb. Het blijft zaak om jezelf te blijven prikkelen met nieuwe dingen ook al zijn ze nog zo klein. Binnenkort komt er weer een grotere uitdaging aan; dan moeten we, net als alle andere parochies in Nederland, over op een nieuw systeem voor de ledenadministratie en de financiële administratie. Dit wordt een hele uitdaging maar met hulp van de heer Backer van Bisdom Haarlem-Amsterdam gaat ook deze klus goedkomen. In een andere nieuwsbrief zal ik u bijpraten over de ontwikkelingen op dit gebied.

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering-Vlaar

Vieringen

 • Donderdag 14 februari – 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 15 februari – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 17 februari – 10.00 uur
  Woord- en Communieviering met Herenkoor
  Voorganger: H. Hudepohl

  Gebedsintenties:
  Francien van Stee-Burghouts, Jan Bakker, Maria Adelaar-Schoemaker, Ila Claessens-Allard, Overleden familie Lammers, Johannes Hendrikus Hageman

Agenda

 • Dinsdag 12 februari
  14.00 uur: Vergadering Parochiebestuur

© 2019 H. Corneliuskerk Limmen. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl