Nieuwsbrief Willibrorduskerk, week 9

Nieuws uit de Kerkstraat

Actie Kerkbalans, onze koren en andere activiteiten
In januari informeerde ik u over actie Kerkbalans. We zijn inmiddels een paar weken verder en we hebben al aardig wat reacties mogen ontvangen.
Voor alle activiteiten is geld nodig: als we het hebben over koffie uitschenken dan lijkt dat niet veel maar als je alles bij elkaar optelt dan loopt dit aardig op. Op maandag zit de tafel in de Kerkstraat altijd vol, de kerkhofmedewerkers, de groep van kantoor, de kerkwerkers schuiven altijd aan en er zijn maandagen dat de stoelen uit de Ontmoetingsruimte vandaan gehaald moeten worden. Op wisselende dagen van de week zien we de bloemendames binnenlopen. Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat er elke week verse bloemen door het hele gebouw staan? En dat we naast de leuke bloemendames ook een hele leuke creatieve bloemenheer hebben? Zo blij zijn we dat we te allen tijde een beroep op hen mogen doen.
Waarschijnlijk weet u dat op maandag avond onze jongste leden naar de kerk komen, zij hebben dan hun repetitie uur. Als je binnenkomt en je hoort die stemmen dan is dat zo mooi binnenkomen! Zij worden begeleid door een fluitiste, een organiste en een paar dames. Onze organiste kwam vorig jaar met de leuke suggestie om naast het kinderkoor een nieuw koor met een nieuwe naam in het leven te roepen: WiJoKo (Willibrordus Jongeren Koor). Hoe leuk is dat! In dit koor kunnen jongeren naar hartenlust zingen, maar ook zijn er avonden dat er veel gepraat wordt. Zij voelen zich gehoord, gesteund en verbonden met elkaar. Het koor vindt het leuk als nieuwe leden zich aanmelden dus mochten er jongeren/en of kinderen zijn die eens een keer willen kijken, of misschien gelijk al willen meezingen, kom dan op maandagavond om half 7 naar de kerk en ervaar hoe het voelt en ervaar hoe leuk zingen is!
Op woensdagavond oefent het middenkoor De Brug, ook zij zouden heel graag nieuwe leden willen verwelkomen. Het repertoire van De Brug is veelzijdig en zij worden begeleid door een dirigent/pianist. De weken voor Pasen en Kerst willen zij starten met een project. Dus mocht u/jij niet het hele jaar willen zingen of repetities willen bijwonen dan bestaat de mogelijkheid om tijdelijk mee te komen zingen. Meer informatie hierover kunt u in kantoor opvragen. Op donderdagmorgen hoor ik in kantoor de stemmen van het heren- en dameskoor. Zij oefenen elke donderdagmorgen onder leiding van een dirigent-organiste. U snapt dat al deze musici geld kosten en ook daarvoor hebben we het geld van actie Kerkbalans nodig. Want ook zij moeten betaald worden.
Verder worden natuurlijk diverse materialen aangekocht voor onderhoud/behoud van de kerk. De mensen van kantoor, maar ook de kerkgangers, willen er behaaglijk bij zitten. Het heeft even geduurd maar we denken dat we het afstellen van de verwarming sinds vorig jaar op de rit hebben, tegenwoordig kunnen we vanuit huis het gebouw verwarmen. Wie had dat een paar jaar terug kunnen bedenken.
Verder noem ik nog een paar maatschappelijke projecten op waar we jaarlijks aan meedoen: voedsel inzamelen voor de voedselbank, kleding inzamelen voor de Kloof, inzamelen van Kerstpakketten voor de CWH (Caritas Werkgroep Heiloo). Zij verdelen dit weer onder de mensen die het hard nodig hebben. En we hebben elk jaar de schoenendoosactie. Dit is slechts een kleine greep uit de vele activiteiten die het hele jaar door plaatsvinden. Mocht u er meer van willen weten dan bent u van harte welkom om hier eens over te praten. Ik wil u alleen maar, in grote lijnen, meegeven wat er onder andere met het geld dat binnenkomt gedaan wordt. En ik hoop dat u tussen de regels door hebt gelezen dat al onze koren versterking zoeken, zowel dames, heren, jongens, meisjes. Er is vast een koor waar je je prettig bij voelt en naar ons idee is er keuze genoeg. Spreekt de ochtend je aan, sluit je dan aan bij het dames/en of herenkoor. Repeteer je liever op de avond kom dan een keer kijken of meezingen bij De Brug. Voel je je daar nog te jong voor kom dan naar de maandagavond. Welk koor je ook kiest: voel je in elk geval van harte welkom.

Voor nu wens ik u een fijne week, hartelijke groet, Astrid Wiebering-Vlaar

Vieringen

 • Donderdag 28 februari – 10.00 uur
  Eucharistieviering in Zorgcentrum Overkerck
 • Vrijdag 1 maart – 09.30 uur
  Eucharistieviering in de Moeder Godskapel
 • Zondag 3 maart – 10.00 uur
  Presentatieviering met WiKiKo/JoKo.
  Voorganger: H. Helsloot

  Gebedsintenties:
  In dierbare herinnering: Lies Lubke en overleden ouders, In liefdevolle herinnering: Jan Zoon, Fenny de Koning-Wennekes, Overleden familie Bijvoet-Rotteveel, In dierbare herinnering: Kees en Tiny Sprenkeling-Valkering en overleden familie, Maria Adelaar-Schoemaker, Martha Groot-Groen, Johanna  Kok-Sengers, Johannes Hendrikus Hageman, Johannes Bakker

Agenda

 • Dinsdag 26 februari
  09.00 uur: Overleg parochiecoördinatoren
 • Woensdag 27 februari
  14.00 uur: Ontmoetingspastoraat
 • Zondag 3 maart
  16.00 uur: Vertelvoorstelling ‘de vrouw in de spiegel’, Eveline Masetti. Willibrorduskerk

© 2019 H. Corneliuskerk Limmen. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl