Ontspannende wandeling aan de Overkant van het IJ

De laatste jaren is Amsterdam-Noord veel in het nieuws omdat er nogal wat grote projecten uitgevoerd zijn en nog op stapel staan. Maar Noord wordt ook gekenmerkt, van oudsher, door grote industrieën zoals de scheepsbouw, machinefabrieken, wat al niet meer. Die bedrijvigheid is er haast niet meer, maar er zijn nog wel restanten: de fabriekshallen. Immense ruimtes, die veelal een andere bestemming hebben gekregen. Niet alles slopen als het niet strikt noodzakelijk is. Er staat zelfs nog een buurtje van noodwoningen uit 1918. Ze moesten 30 jaar meegaan, maar ze staan er nog. Over duurzaam gesproken!

Tijdens de wandeling zullen we de grotere stukken overbruggen met het openbaar vervoer, dat in Noord perfect geregeld is.

We maken een stop voor koffie en later voor de lunch op bijzondere plekken. We hopen een bezoek te brengen aan de Koptische kerk op het Mosplein, aan Disteldorp, de Markt  in de van der Pekstraat en misschien zelfs Vogeldorp en het Museum van Noord.

Op dinsdag 28 mei is er om 20.00 uur een voorbereidingsavond in het Willibrordushuis, Westerweg 267. U kunt zich dan inschrijven voor de wandeling op zaterdag 1 juni. De bijdrage voor deze avond is 3 euro. De kosten van de wandeldag zijn: de treinreis vanaf station Heiloo, entree kosten en koffie/lunchkosten, alles ter plekke te voldoen.

Aanmelden op 072 5330906 of via secretariaat@willibrorduskerk-heiloo.nl

© 2019 H. Corneliuskerk Limmen. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl