Werkgroep Eenzaamheid

Deze oecumenische werkgroep zet zich in tegen de eenzaamheid. Als speerpunt wordt vooral de landelijke week tegen de eenzaamheid gebruikt. Met posters, flyers en spandoeken wordt aandacht gevraagd aan eenieder om in actie te komen. De vieringen die week krijgen ook het thema ‘eenzaamheid mee’.

Iedereen is wel eens eenzaam. Dat hoort gewoon bij ons leven. Maar als de gevoelens van leegte en gemis, het ontbreken van zinvolle relaties met anderen langdurig wordt en veel verdriet en angst oproept, dan wordt eenzaamheid een probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam, niet alleen ouderen maar ook jonge mensen. Iemand met weinig contacten hoeft niet per se eenzaam te zijn. Terwijl iemand die veel mensen om zich heen heeft, zich toch eenzaam kan voelen. Je bent pas eenzaam als je het gemis aan relaties of contacten als negatief ervaart. Het is iets wat je alleen zelf kunt voelen. Wanneer je zorgzame mensen om je heen hebt kun je je gedachten en gevoelens met elkaar delen. Maar als je eenzaam bent, dan moet je alles in je eentje uitvechten.

Hoe kun jij helpen?

Ken jij iemand in je omgeving waarvan je weet of vermoedt dat hij/zij eenzaam is ? Dan is het belangrijk dat je dit met de betrokkene probeert te bespreken. Hiervoor moet vaak eerst het onderwerp uit de taboesfeer gehaald worden en bespreekbaar gemaakt alvorens met daadwerkelijke acties aan de gang te gaan. Je kunt via het Meldpunt Eenzaamheid Limmen handvatten krijgen, hoe deze situatie het beste aangepakt kan worden. Vervolgens kun je samen met de betrokkene aan de slag gaan, om verandering in de situatie te brengen. Ideeën over hoe dit te doen kun je via het Meldpunt krijgen.

Signaleer jij dat iemand eenzaam is, maar ben je niet in staat om dit zelf met de betrokkene aan te pakken, dan kun je ook contact opnemen met het Meldpunt.

Contactgegevens

Meldpunt Eenzaamheid Limmen:
Afra Mooij tel.: 0725052097 of 06 10803729
E-mail: aframooij@gmail.com

© 2019 H. Corneliuskerk Limmen. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl