Jeugdkoor

Elke vrijdagavond komen zo’n tiental jongeren van 13 tot 20 jaar bij elkaar om te discussieren, te zingen, toneel te spelen en elkaar te ontmoeten. Heel enthousiast, onder de inspirerende leiding van Mia Ploegaert, Marja Kraakman en pastor Johan Olling, werken ze aan een thema, teksten en muziek. Het zingen van meerstemmige liederen staat centraal.

De jongeren voelen zich erg betrokken bij de geloofsgemeenschap en zetten zich heel concreet in voor de Corneliusparochie. Zo ondersteunen ze met Kerst het kinderkoor en de vrijwilligersavond met zang en twee keer per jaar verzorgen ze ook een zaterdagavondviering rond het jaarthema van de parochie. Het jeugdkoor geeft de ‘Dienst van het Woord’ dan altijd op geheel eigen wijze inhoud. Er wordt uitgegaan van een geloofsverhaal en de jongeren vullen daarna de viering met persoonlijke voorbeelden en zelf geschreven liederen en toneel.
Als parochie zijn we heel blij en trots dat we zo’n actieve groep jongeren binnen onze parochiegemeenschappen hebben. Zonder jeugd hebben wij als geloofsgemeenschap geen toekomst. We mogen blij zijn dat er jongeren zijn die na willen denken over geloof en kerk.