Regioviering op zondag 23 juni. 10.00 uur in de Corneliuskerk te Limmen met Pater Toon te Dorsthorst.

Vier keer per jaar wordt er in de regio Heiloo, Akersloot, Limmen en de Egmonden een regioviering gehouden. Op 23 juni wordt het seizoen 2023-2024 afgesloten met een speciale regioviering met, naast de regio-pastores, de gastvoorganger: Pater Toon te Dorsthorst.

Pater Toon vertrok bijna 54 jaar geleden op jonge leeftijd per boot als priester en landbouwdeskundige naar Suriname. Naast het opzetten van vele projecten als ‘boslandpater’ in de binnenlanden van Suriname, heeft hij ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de opleiding van pastorale leiders. Na een cursus van vijf jaar kregen deze plaatselijke mensen de feitelijke leiding over de plaatselijke kerkgemeenschappen in de dorpen. Het gaat hierbij om gebieden, waar zelden een priester kan komen. Deze mensen zijn verantwoordelijk voor de catechese, het pastoraat, de diaconie en de kerkopbouw. Deze pastorale leiders verzorgen ook de doop van de pasgeborenen en zij doen ook dikwijls de huwelijksvieringen.
Op 23 mei geven we de bevlogen pater Toon de ruimte over zijn werkzaamheden te vertellen. De collecte zal dan ook in zijn geheel voor de landbouwprojecten zijn waar hij als ‘boslandpater’ bij betrokken is. Na de eucharistieviering is er koffie en ruimte pater Toon te spreken. Ook is er gelegenheid één van zijn boeken te kopen. U bent allen van harte welkom.

Werkgroep MOV (Missie Ontwikkelingssamenwerking en Vrede) van de regio.

© 2019 H. Corneliuskerk Limmen. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl