Sobere Soepmaaltijd rond het Hongerdoek in het kader van de Vastentijd. Geef je op voor de vrijdag maaltijd op 1 maart

Sobere soepmaaltijd is rond het hongerdoek ‘Wereldgezichten’.
Vrijdag 1 maart van 18.00 tot 19.00 uur in de ontmoetingsruimte van de Corneliuskerk

Bij de veertigdagentijd (ook wel vastentijd genoemd) hoort het woord ‘versoberen’. Dit wil zoveel zeggen als: “Je laat iets staan opdat er ruimte ontstaat voor de diepere vragen van het leven. Een stukje solidariteit ook in deze wereld waar miljoenen mensen op de vlucht zijn, honger moeten lijden en bijna niets hebben om mee rond te komen.
Versoberen, inkeer en ontmoeting zijn drie begrippen die de ingrediënten zijn van deze soepmaaltijd. De maaltijd is voor iedereen toegankelijk. Voor jong en oud, alleenstaanden en gezin, allen zijn van harte welkom! De maaltijd zal eenvoudig maar voldoende zijn en bestaat uit soep en brood. Voor de maaltijd wordt een korte overweging gehouden rond het hongerdoek met als titel: ‘Wereldgezichten’. (Meer informatie over dit doek vind je op deze website). Een aansprekende vorm van liturgie waar je zo bij kunt aanschuiven.

We stellen het op prijs als je zelf een soepbord of soepkom en lepel meeneemt. Bij het verlaten van de maaltijd staat er een mandje voor een vrijwillige bijdrage voor het Vastenactieproject. Om de organisatie van deze maaltijd ook de kans te geven zich goed voor te bereiden, vragen we je om je vóór donderdag 29 februari door te geven dat je erbij wilt zijn Meld je aan bij: aanmelden.activiteit@corneliuskerk-limmen.nl

De Sobere Soepmaaltijd is op vrijdag 1 maart van 18.00 tot 19.00 uur in de ontmoetingsruimte achter in de Corneliuskerk. Allen zijn welkom.