Werkgroep MOV-HALE

Deze parochiale werkgroep is actief op gebied van Missie Ontwikkeling en Vrede, voor de noden van mensen veraf, o.a. in het zuidelijk halfrond. De werkgroep richt zich daarbij tot de hele parochie, want aandacht voor deze zaken is immers een opgave voor ieder, die zich christen noemt. Ieder jaar organiseert de werkgroep een ‘speerpunt’, een actie voor de hele parochie zoals een themaviering in verschillende kerken, een fietstocht of een filmavond.

Een greep uit de andere aktiviteiten:
– Organisatie Advents-aktie.
– Organisatie Vasten-aktie, keuze, vormgeving en liturgie voor een
projekt in de Derde Wereld
– Stimuleren verkoop produkten van de wereldwinkel
– Verzorgen van collecten voor andere MOV-doelen en publicaties in de parochiebladen
– Uitwisselen ideeën voor MOV-akties tussen de verschillende locaties.
– Ondersteunen Schoenendoosactie in oktober.
– De werkgroep MOV-HALE heeft een sterke band met de Werkgroep Ontwikkelingswerk Limmen (WOL) dat een sterke relatie onderhoudt met de stichting DSF in Burkina Faso.