In Memoriam – Nelly Kaandorp

Nelly Kaandorp

Overleden op 29 januari 2023 op de leeftijd van 73 jaar

Nelly werd geboren op 16 januari 1949 en was het zesde kind in een gezin van 9. Na de lagere school heeft Nelly de ulo gevolgd en snel daarna werkte ze in de winkel aan huis in Castricum. In 1971 stopte de winkel en ging ze werken in Alkmaar bij een administratie- kantoor in de Kooimeer. Ze kreeg verkering met Nack, een lange man uit Limmen die werkte bij de FA Kaandorp.

Nack werd haar grote liefde en in 1973 trouwden ze en kregen ze 3 kinderen.

Dochter Barbara in 1976 en 3,5 jaar later was je zwanger van een tweeling, Sylvia en Natasja. Jullie waren in de gloria, prachtig die meiden en wat was Nelly trots op ze.

Op de lagere school werd je leesmoeder samen met Antine en wat hadden jullie een lol op school. Als de meiden uit school kwamen zat je altijd klaar met een kopje thee en een koekje en vroeg je naar onze schooldag. Je was altijd geïnteresseerd.

Het gezin ging 1 keer per jaar een week op vakantie in Nederland, verder gingen ze niet maar de vakanties waren altijd leuk. Jullie hielden van gezelligheid.

Zo danste je vaak samen met je grote liefde Nack door het huis op de muziek van Andre Rieu of BZN. En de kermisweekenden Limmen was ook altijd feest. Er was altijd bezoek en die bleven dan eten, Kippensoep met kadetten en gehaktballetjes waren favoriet. De gastvrijheid was groot.

 

Op jonge leeftijd kreeg je een herseninfarct. Nelly herstelde hier goed van maar de oorzaak was niet bekend. In 2006 kwam in beeld dat je hart niet goed functioneerde, dit was ook gelijk de bevestiging dat het hart met het herseninfarct te maken had. Er volgde een zware openhartoperatie en een lange opname maar ook daar kwam je goed doorheen.

 

Je kinderen trouwden allemaal en jullie kregen 3 schoonzonen erbij. Daarna kwamen de kleinkinderen, Lisa was de eerste die Nelly de titel oma maakte en daarna Silvan, Sam, Fabian en Fien sloot de rij. Wat was Nelly trots op de kleinkinderen.

 

Voordat Fien werd geboren overleed je grote liefde Nack. Wat was Nelly kapot van verdriet en ze heeft hem altijd enorm gemist en ze kwam er niet overheen.

Nelly kon niet meer op de Koningsdam blijven omdat het onderhoud van het huis te veel werd, ze verhuisde naar de Lage weide waar ze wel haar stekkie weer moest vinden. Uiteindelijk werd het echt haar thuis en voelde ze weer wat blijheid in haar leven. Ze ging naar de Yoga en de vrouwenbond, puzzelen en kaartjes maken, fietsen met vriendinnen. Lekker patat eten bij haar dochters.

Barbara kwam regelmatig een weekend bij haar en ondernamen leuke dingen en aten in een restaurant of lieten lekker wat thuisbezorgen. Barbara nam haar ook jaarlijks mee een weekend weg, dat vond ze fijn omdat ze niet meer zelf op vakantie ging. In oktober 2022 ging Nelly samen met haar dochters nog een weekend weg naar Zutphen, ze heeft enorm genoten.

12 december jongstleden kreeg Nelly de diagnose beginnende vasculaire dementie. Nelly was een persoon die de regie wilde behouden en graag in het huisje op de Lage weide wilde blijven wonen en dat vond ze dan ook het ergste van de diagnose.

8 en 16 januari vierde Nelly eindelijk weer na 2 jaar corona haar verjaardag en daar genoot ze van en iedereen zag aan haar dat ze het lichamelijk en geestelijk moeilijk had.

Op 27 januari is Nelly gevonden in haar appartement aan de lage weide. Ze kon niet meer praten. In het ziekenhuis werd duidelijk dat het een zeer zware hersenbloeding was. Je dochters hebben moeten besluiten dat ze je moesten laten gaan. We hopen dat je weer gelukkig bent met pap daarboven en samen met alle mensen die daar ook zijn.

Lieve mam we zullen je nooit vergeten en we houden van je.  Liefs Barbara, Sven, Silvan en Fabian, Natasja, Peter en Lisa, Sylvia, Pieter, Sam en Fien

 

© 2019 H. Corneliuskerk Limmen. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl