In Memoriam – Ria Kaandorp – Wulp

Ria Kaandorp – Wulp

Overleden op 10 mei 2023 op de leeftijd van 81 jaar.

Maria Anna Wulp werd geboren op 9 oktober 1941 als derde kind van Freek en Annie Wulp. Als oudste dochter van 8 kinderen in totaal was zij niet alleen dochter en zus, maar ook hulp op het tuinbouwbedrijf van opa en het huishouden van oma. En een soort van tweede moeder voor de jongsten. Tijdens oogsttijd voor schooltijd eerst aardbeien plukken en de voorjaarsschoonmaak werd ook grondig aangepakt, wat door de jongere zusjes niet altijd in dankbaarheid werd afgenomen.

Mam en pap ontmoetten elkaar in café Zwart tijdens een dansavond. Pap ging wekelijks op zijn brommer naar Bakkum om bij mam te zijn. Zij kregen de mogelijkheid om aan de Den Burglaan een stukje grond te kopen en daar werd samen met neef Nico van de Aar een huis gebouwd. Drie kinderen werden er geboren en wij groeiden op zoals zoveel kinderen. Wij gingen naar school en na schooltijd naar buiten waar altijd wel buurtkinderen waren om mee te spelen. Mam was thuis voor ons en betrokken bij allerhande activiteiten: sportdagen op school, coachen bij de volleybalvereniging en natuurlijk de Harmonie. Samen met pap zette zij zich vele jaren in voor de muziekvereniging, organiseerde feestavonden, buffetten, Koninginnedag in het park en was een trouwe supporter. Vele vriendschappen werden er opgebouwd. Wij zijn dan ook heel dankbaar dat de Harmonie een grote wens van mam in vervulling heeft laten gaan door de avondwake muzikaal te omlijsten.

Naarmate wij ouder werden, kwamen er ook drie schoonzoons bij het gezin. Mam vond dat zij het erg had getroffen met hen, hoewel zij zo haar eigen manier had om duidelijk te maken dat de jongens wel hun best moesten blijven doen. In de keuken hing een scorebord waarop de plus- en minpunten werden bijgehouden (er werden overigens wel meer plusjes dan minnetjes uitgedeeld). Onze gezinnen groeiden en er werden zes kleinkinderen geboren. Mam was een meer dan trotse oma. Wanneer zij maar kon werden de kinderen verwend. Zij genoot ervan als wij met z’n allen bij elkaar waren, feestdagen, verjaardagen, maar zeker de familieweekenden. Met z’n allen in een groot groepshuis, een lunch hier, een wandeling daar, vissen, bonte avonden Dat alles met veel enthousiasme georganiseerd door Angelique. Maar vooral bij elkaar zijn.

Het leven is jammer genoeg niet alleen feesten en partijen. Mam heeft verdrietige en moeilijke tijden meegemaakt. Vooral het verlies van pap en later Angelique heeft zijn sporen nagelaten. Hoe moeilijk mam het ook vond, zij heeft geprobeerd zich er doorheen te slaan. Met de hulp van haar gezin, de familie, oude maar ook nieuwe vrienden heeft zij nog genoten. Daar zijn wij erg dankbaar voor. Haar sociale agenda stond altijd vol met lunches, bridge, koffiedrinken met vriendinnen, helpen in de Cameren en alles wat er maar te doen was in Limmen. Zij stond midden in het leven en wilde niks missen. Zo konden wij haar ook nog blij verrassen met een lelijke eendjes rondrit en een privé rondvlucht boven Noord-Holland. Maar de door haar gewenste parachutesprong mocht zij van ons dan weer niet maken.

Maandag 8 mei ging mam met ogenschijnlijke lichte klachten naar de huisarts om vervolgens op de hartbewaking in het Noordwest ziekenhuis te belanden. Vanwege complicaties kwam zij op de IC terecht en kon de falende hartspier niet meer hersteld worden. Wij hebben niet echt afscheid kunnen nemen, maar in het bijzijn van haar kinderen en kleinkinderen is mam rustig ingeslapen. Dikke kus, rust zacht mam.

AgendaBEKIJK MEER DATA

© 2019 H. Corneliuskerk Limmen. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl