Steun aan dorpsgenoten

Steun aan wie het nodig heeft

De werkgroep Caritas houdt zich bezig met steun aan dorpsgenoten die sociaal en/of financieel in een moeilijke positie verkeren.


Voedselbank

Het hele jaar door kunnen er dagelijks houdbare levensmiddelen en producten afgeleverd worden op de omgebouwde kerk-voedselbank. Alle ingeleverde producten worden na het weekend naar de Voedselbank gebracht, waar ook mensen uit Limmen gebruik van maken.


Kerstpakkettenactie

Op afgesproken tijden kunnen er in de weken voor Kerst donaties of (delen van) kerstpakketten afgegeven worden achterin de kerk. Kijk voor de data en tijden in de agenda van deze website of in de Limmertoren. De werkgroep verspreidt daarna bij zo’n 90 huishoudens een kerstpakket.


Kerstattentie
Door collectes en financiële steun aan de werkgroep Caritas is zij in staat voor diegenen die het nodig hebben de kerstdagen een feestelijk tintje te geven. Traditioneel wordt dit gedaan in de vorm van een bescheiden geldbedrag in een envelop.


Paasactie

Ook met Pasen zorgt de werkgroep voor een kleine attentie voor mensen die het nodig hebben.


Bloemetje van de week

Elke week gaat er een boeket naar een dorpsgenoot die om wat voor reden dan ook een steuntje in de rug kan gebruiken. Er is altijd een vrijwilliger bereid om de bloemen aan te brengen en zo onze betrokkenheid te tonen.


Ken jij iemand die steun nodig heeft?

Ken je in jouw omgeving iemand die weinig te besteden heeft en/of in een sociaal isolement zit, stuur dan het invulformulier naar pastor@corneliuskerk-limmen.nl dan voegen we het adres toe aan ons bestand. Uiteraard gaan we zeer zorgvuldig om met deze gegevens. Je kunt ook altijd mailen naar caritas@corneliuskerk-limmen.nl.

 Doneren

Om het werk van de werkgroep te ondersteunen is elke financiële bijdrage welkom. U kunt het bedrag overmaken op bankrekening nummer: NL32RBRB0900833025 t.n.v. PCI Limmen.

 

 

AgendaBEKIJK MEER DATA

© 2019 H. Corneliuskerk Limmen. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl