Steun aan dorpsgenoten

De werkgroep Caritas houdt zich bezig met de verlichting van maatschappelijke noden en is ook gericht op de steun aan dorpsgenoten.

Ken jij iemand die steun nodig heeft?
Ken je in jouw omgeving iemand die weinig te besteden heeft en/of in een sociaal isolement zit, stuur dan het invulformulier naar pastor@corneliuskerk-limmen.nl dan voegen we het adres toe aan ons bestand. Uiteraard gaan we zeer zorgvuldig om met deze gegevens. Je kunt ook altijd mailen naar caritas@corneliuskerk-limmen.nl.

Als je deel wilt nemen aan deze werkgroep, neem dan contact op met Tonia van der Steen, a.vandersteen@live.nl

Wat gebeurt er zoal om dorpsgenoten te steunen:

De voedselbank
Het hele jaar door kunnen er dagelijks houdbare levensmiddelen en producten afgeleverd worden op de omgebouwde kerk-voedselbank. Alle ingeleverde producten worden na het weekend naar de Voedselbank gebracht, waar ook mensen uit Limmen gebruik van maken.

De Kerstpakkettenactie
Op afgesproken tijden kunnen er in de weken voor Kerst donaties of (delen van) kerstpakketten afgegeven worden bij de pastorie. De werkgroep verspreidt daarna bij zo’n 90 huishoudens een kerstpakket.

De Kerstbedeling
Door collectes en financiële steun aan de werkgroep Caritas is zij in staat voor diegenen die het nodig hebben de kerstdagen een feestelijk tintje te geven. Traditioneel wordt dit gedaan in de vorm van een bescheiden geldbedrag in een envelop.

De boodschappentas van de week
Elke week wordt een ‘boodschappentas van de week’ bij iemand thuis bezorgd. Caritas steunt ook het ‘bloemetje van de week’.

Doneren
Om het werk van de Caritas te ondersteunen is elke financiële bijdrage welkom. U kunt het bedrag overmaken op bankrekening nummer: NL32RBRB0900833025 t.n.v. PCI Limmen.

 

 

AgendaBEKIJK MEER DATA

© 2019 H. Corneliuskerk Limmen. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl