Eerste Communie

Als ouder ben je verantwoordelijk voor de gelovige opvoeding
Als ouders hun kind laten dopen, geven ze daarmee aan dat zij hun kind willen laten opgroeien in de traditie van de kerk. Vaak weten de kinderen er zelf niets van te herinneren. Om de kinderen te laten weten dat ook zij binnen de kerk horen, vieren we de Eerste Communie. Als ouders ben je verantwoordelijk voor de opvoeding van je kind. Ook voor de gelovige opvoeding. Als geloofsgemeenschap willen we met de ouders samen daar invulling aan geven rond het Eerste Communie-feest.
We gaan kinderen een stapje verder brengen in hun geloof. Dat wil zeggen, dat we willen proberen duidelijk te maken dat de communie (=gemeenschap) ook iets te maken heeft met onze kijk op ons dagelijks leven. Dat we breken en delen met elkaar. Omdat we willen blijven geloven dat daardoor een andere, een nieuwe wereld mogelijk is. In de Bijbel wordt dat genoemd: een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.

Eerste Communieviering

De kinderen van groep 4 van de basisscholen worden door de werkgroep Eerste Communie via school en het parochieblad uitgenodigd aanwezig te zijn bij een informatieavond. Na die avond beslis je of je als ouders – samen met je kind – mee doet aan de voorbereiding. De bijeenkomsten vinden allemaal plaats rond het Paasfeest en de verschillende gezinsviering die dan gehouden worden. (Palmpasen, Goede Vrijdag en Pasen) Daarnaast bekijken we de kerk d.m.v. een speurtocht en zijn er verschillende kindervriendelijke avondbijeenkomsten waar één van de ouders samen met de communicant aanwezig is. Ook wordt er een gedeelte van het project op school behandeld en doen de kinderen met hun ouders ook een gedeelte van de voorbereiding thuis.
De Eerste Communieviering vindt in april of mei plaats. Na de voorbereidingstijd nemen de kinderen in een feestelijke viering voor de eerste keer deel aan de maaltijd van Jezus Christus.

Aanmelding

Als je uitgenodigd wilt worden voor de informatieavond die rond half maart gehouden wordt, kun je een mailtje sturen naar communiewerkgroep@corneliuskerk-limmen.nl In februari krijg je dan een herinnering voor de inhoudelijke informatieavond toegestuurd. Na deze ouderavond kun je je kind opgeven.

Aanmeldingsformulier Eerste communie