Uitgelicht

REIS NAAR GRIEKENLAND VANUIT LIMMEN
2 april t/m 11 april 2024
(voor meer informatie of interesse, mail: aanmelden.activiteit@corneliuskerk-limmen.nl )

 

IN DE VOETSPOREN VAN PAULUS  –    

In relatief korte tijd leert u Griekenland van een hele andere kant kennen dan uit folders en zonvakanties. Griekenland is niet alleen een vakantieland bij uitstek maar ook het land waar de apostel Paulus zijn sporen naliet tijdens zijn bekende zendingsreizen. Deze reis volgt het spoor van Paulus’ eerste reis naar Griekenland, zoals beschreven in Handelingen 16:11 – 18:18. U begint op de eerste dag bij de plek waar hij en zijn metgezellen voet aan wal zetten, u eindigt op de laatste dag bij de plek waar zij weer van wal staken. Onderweg bezoekt u de plaatsen waar Paulus is geweest zoals Athene met de beroemde Acropolis, het heiligdom Delphi en het antieke Korinthe. Ook verblijft u een nacht in het gezellige kustplaatsje Tolo op het schiereiland Peloponnesos.

  

DAGPROGRAMMA (programmaonderdelen en –volgorde onder voorbehoud van wijziging)

Dag 1, dinsdag 2 april:  Heenreis

Vlucht vanuit Amsterdam naar Thessaloniki. Vervolgens per touringcar naar Kavala. Afhankelijk van de tijd van aankomst in Kavala een tour door de oude stad. In ieder geval een bezoek aan het monument dat herinnert aan Paulus aankomst in Neapolis; voorts wellicht het geboortehuis van Mohammed Ali, het Aquaduct, de Burcht. Hotel in Kavala.

Dag 2: woensdag 3 april Kavala: Lydia, Philippi, Thessaloniki

Als op ‘Dag 1’ geen tijd gevonden wordt om Kavala te bezoeken, dan wordt vandaag begonnen met een (korte) stadstour door Kavala, waarbij stilgestaan wordt bij het monument van Paulus. Vervolgens brengt de bus de groep naar Philippi. Daar wordt de doopplaats van Lydia  bezocht. Wellicht na de lunch het bezoek aan de opgraving van Philippi met de agora en de gevangenis waarin Paulus heeft vastgezeten. Vervolgens rijdt de bus naar Thessaloniki, waar een tour door de benedenstad gemaakt wordt, met de mogelijkheid om uit te stappen bij de Witte Toren en de Galeriusboog. Hotel in Thessaloniki.


 Dag 3: donderdag 4 april: Thessaloniki-Veria-Kalambaka

We beginnen we met een bezoek aan de Dimitriosbasilica, de belangrijkste Grieks Orthodoxe kerk in Thessaloniki. Eventueel bekijken we nog plekken waar we op dag 2 niet aan toegekomen zijn. Hierna laten we de stad achter ons en gaan naar Veria (Berea) en bezoeken daar het monument dat herinnert aan de prediking van Paulus. Op weg naar Kalambaka is vanuit de bus de ‘godenberg’ Olympus te zien en gaan we een kijkje nemen in een ikonenwerkplaats. Daarna zetten we onze tocht naar Kalambaka voort. Hotel in Kalambaka.


Dag 4: vrijdag 5 april: Kalambaka – Meteora Kloosters- Delphi

Op deze dag wordt een bezoek gebracht aan de Meteorakloosters. In een betrekkelijk klein gebied bevinden zich hier 24 aan rotsen hangende kloosters. Zes zijn ervan te bezoeken; we willen er aan twee ervan een bezoek brengen, aan een mannen- en een vrouwenklooster. Na de lunch rijdt de bus richting Delphi. Misschien is het mogelijk om in de namiddag nog en bezoek te brengen aan het museum van Delphi. Hotel in Delphi.

 

Dag 5: zaterdag 6 april: Delphi- Osios Loukas-Tolo

Deze dag begint met een bezoek aan Delphi, aan de opgraving van het heiligdom van Apollo. Hier huisde ook het Orakel van Delphi. Er zijn overblijfselen te vinden van tempels, van schathuizen, van een theater, ja zelfs van een stadion. Na dit bezoek aan Delphi brengt de bus de groep naar de Peloponnesos, naar de strandplaats Tolo. Onderweg hierheen is er een bezichtiging van het klooster van Osios Loukas, waar de apostel Thomas met opzet beschadigd is aan het gezicht. Het klooster is als bouwwerk uniek en een van de mooiste Byzantijnse bouwwerken ter wereld.Hotel in Tolo.

 

Dag 6: zondag 7 april: Tolo en Nafplion

Deze dag is in opzet een rustige dag. In de ochtend kan de groep een Grieks Orthodoxe kerkdienst in Tolo meemaken; ook is het mogelijk om met de eigen groep een liturgieviering te organiseren en te houden. ’s Middags willen we met de groep de boottocht  van Tolo naar Nafplion maken, compleet met een bezoek aan deze oude hoofdstad van Griekenland. Van hieruit rijden we met de bus terug naar Tolo. Hotel in Tolo.

 

Dag 7: maandag 8 april: Mycene en Epidaurus

Vanuit Tolo  wordt er een bezoek gebracht aan Mycene met de Leeuwenpoort en de grafkamer van koning Agamemnon. Vervolgens wordt Epidauros met zijn antieke theater bezocht. Ook bezoeken we indien mogelijk deze dag een ouzo-stokerij. Dan weer terug naar Tolo voor de overnachting. Hotel in Tolo.

 

Dag 8: dinsdag 9 april: Tolo-Korinthe-Athene

We verlaten Tolo en gaan op weg naar Athene. Onderweg brengen we een bezoek aan de opgraving van Korinthe, de stad met twee zeehavens, zowel naar het oosten als naar het westen gericht. Paulus verbleef hier anderhalf jaar. Natuurlijk zullen we met de groep ook het kanaal van Korinthe bekijken. Daarna brengt de bus de groep naar Athene. We maken met de bus een stadstour door Athene en stappen hier en daar uit: zoals      bij het stadion van de Olympische spelen van 1896 en op het Syntagmaplein bij het Parlementsgebouw om de aflossing van de wacht te zien. Hotel in Athene.

 

Dag 9: woensdag 10 april: Athene

Deze dag begint met de beklimming van de Akropolis en het bezoek aan de bouwwerken die zich daar bevinden, zoals het Parthenon, de Nikè-tempel, het Erechtheion. En op een lager niveau is ook veel van de oude Griekse cultuur te vinden. Daar is ook de Areopaag, de plek waar Paulus de Atheners toesprak, te vinden. Wie wil kan ’s middags nog naar het Akropolismuseum gaan. Of gezellig gaan winkelen in de Plaka, het is immers de laatste dag. Hotel in Athene.

 

Dag 10:  donderdag 11 april: Terugreis

Transfer naar de luchthaven van Athene en de vlucht van Athene naar Amsterdam; tot slot met de bus naar Limmen.

 

 

AgendaBEKIJK MEER DATA

© 2019 H. Corneliuskerk Limmen. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl