In Memoriam – Martha Koot-van der Meij

Martha Koot-van der Meij

Overleden op 7 februari 2024. Op de leeftijd van 95 jaar

 Ma is geboren op 19 september 1928 aan de Duinweg in Bakkum-Noord. Volgens haar zeggen heeft ze een fijne jeugd gehad. Maar het was niet altijd even makkelijk. Het waren ook heel andere tijden dan nu. Na de lagere school hadden haar ouders al een baantje geregeld voor haar als hulp in de huishouding. Dit heeft ze een aantal jaren gedaan. Op 12-jarige leeftijd werd ze ook geconfronteerd met de oorlog want zij woonde vlak bij de duinen in het spergebied.

Ze heeft later gewerkt in een naaiatelier en daarna nog als naaister bij Duin en Bosch. Inmiddels had ze kennisgemaakt met onze vader Siem Koot op een dansavond en zijn ze na 5 jaar verkering getrouwd. Ze hadden een huis gekocht aan de Rijksweg in Limmen op voorwaarde dat de huidige bewoner Lou Beekman nog 3 jaar mocht inwonen voordat hij naar het bejaardenhuis zou gaan. Omdat ook toen al sprake was van woning schaarste hebben ze daarmee ingestemd.

Het leven van ma stond wel in het teken van de zorg en opvoeding van de kinderen, het regelen van het huishouden en meewerken in de tuin achter de woning waar voornamelijk bollen en later ook groenten werden geteeld in de vrije uren.

Na het overlijden van pa werd ze op de wachtlijst geplaatst voor De Cameren, waar na 8 maanden een plaats vrijkwam. Hier heeft ze bijna 2 jaar gewoond met hele leuke ervaringen en de goede zorg van het personeel. Op 7 februari 2024 is ze na een kort ziekbed overleden. We gaan er van uit dat ze nu weer herenigd is met haar man Siem en zoon Sjaak en dat hiermee haar wens is uitgekomen.

AgendaBEKIJK MEER DATA

© 2019 H. Corneliuskerk Limmen. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl