Steun onze gasten in het Fletcher hotel.

Elke maand verzorgt SWOL i.s.m. Vredeburg Horeca een maaltijd voor ouderen/ alleenstaanden. Prachtig initiatief! De vaste crew, koks en vrijwilligers, werd afgelopen keer bijgestaan door Mehmet, Adnan en Savas. Zij zijn opgevangen in Fletcher hotel. Het was voor hen een mooie en ook spannende middag, het is namelijk lastig aansluiting te vinden. Zij waren blij om iets te betekenen en hun zorgen even te vergeten.

Op het menu stonden Turkse gerechten: Merçimek corbasi (linzensoep), Karniyarik (gevulde aubergine) en çacik (tzatziki) met Baklava en ijs als uitsmijter. De gasten hebben gesmuld en ervan genoten, net als de crew en de mannen. Mehmet, Adnan en Savas maken deel uit van een groep mannen die gevlucht zijn omdat zij vervolgd (kunnen) worden om politieke redenen of voor oorlogsgeweld.

Patrick de Winter trekt zich het lot aan van hen en ziet ook de mogelijkheden. “Het koken was een mooi succes en bewijst dat verbinden niet ingewikkeld hoeft te zijn. Er bestaan veel vooroordelen en misverstanden over vluchtelingen. Er is een vluchtelingenprobleem en zij zijn slachtoffer, een symptoom van andere problemen en niet de oorzaak. Ze worden vaak als groep gezien. Ik kijk naar het individu en voor mij is iedereen gelijk. Ik ben bij Fletcher naar binnen gelopen om kennis te maken en met een voorstel. Sindsdien voetbalt een aantal mee met de veteranen van FC Castricum. VV Limmen leverde de tenues, schoenen van vrienden geleend, FCC werkt mee en spelen maar! Ik was onder de indruk van de hartelijkheid waarop dit initiatief werd ontvangen en de dankbaarheid.

AZ stelde 20 kaartjes beschikbaar voor een bezoek aan de wedstrijd tegen NEC! Ze zongen hartstochtelijk mee. Soms gaan we even wandelen of drinken een bakkie koffie. We praten over van alles en nog wat. Met de vertaal app komen we een heel eind en ze volgen NL-taalles via ‘Taalmaatje’.

Het doet mij goed om iets bij te dragen en het verrijkt mijn leven ook” Veel van de mannen zijn geschoold in hun thuisland en/of hebben een beroep uitgeoefend. Van kleermaker tot journalist en meubelmaker tot dierenarts. Zij brengen dus kennis en vaardigheden met hen mee en zouden heel graag in Nederland willen participeren.

Wat zou het dan mooi zijn als zij iets kunnen bijdragen aan de gemeenschap en aansluiting vinden d.m.v. vrijwilligerswerk of deel te nemen aan activiteiten.

VIP Heiloo brengt vraag en aanbod bij elkaar.
U kunt als organisatie of vereniging vrijwilligers werven voor een klus of project.
Neem dan contact op met Fabiola Hillebrand: f.hillebrand@vipheiloo.nl of 0624482594
Zo hebben ‘Gered Gereedschap’ en kringloop X op X de kansen gezien en benut.
Win-Win toch?
Wilt u als burger iets betekenen voor de mannen bij Fletcher? Dat is eenvoudig te regelen! Leest u dit en heeft u een idee of aanbod?
Benader COA Fletcher, ga langs op het koffie uurtje elke woensdag 11:00 uur
of mail Patrick de Winter: peedewee2@gmail.com

© 2019 H. Corneliuskerk Limmen. Alle rechten voorbehouden. | Privacybeleid

ontwerp: designw.nl - technische realisatie: webheld.nl